Dünyadaki ilk kozmetik ürünleri doğuda bulunan Mezopotamya ve Mısır civarında, kral mezarlarında bulunan kutular içerisindeki yüz kremleri, allık ve boya gibi malzemeler ile kullanıldığı tespit edilmiştir.

Dünyadaki İlk Kameralı Kale Çizgisi Teknolojisi

Dünyadaki İlk Kameralı Kale Çizgisi Teknolojisi

ilk kameralı kale çizgisi teknolojisi

ilk kameralı kale çizgisi teknolojisi

Dünyanın ilk kameralı kale çizgisine sahip teknolojisi “Hawkeye” ismi ile ilk kez Wembley’de oynanan İngiltere-Belçika maçında denendi.

Hawkeye ismi verilen kameralı kale çizgisi teknolojisinin denemesi ilk kez Wembley’de oynanan İngiltere-Belçika maçında denendi. Hawkeye ismi verilen kameralı kale çizgisi teknolojisinin denemesi ilk kez Wembley’de oynanan İngiltere-Belçika maçında denendi.

Sistemin nasıl sonuçlar verdiği televizyonları başındaki izleyiciler tarafından görülemiyor. Sistemin çalışmasını sadece yetkililer takip edebiliyor.

2010 Dünya Kupası’nda oynanan İngiltere – Almanya karşılaşmasında Lampard’ın çizgi içine düşen vuruşunun gol sayılmaması üzerine gol çizgisi teknolojisi tartışılmaya başlanmıştı.

Avrupa Futbol Şampiyonası (D) Grubu’nda, dünkü Ukrayna-İngiltere maçındaki tartışmalı pozisyon, kale çizgisine kamera konulması tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Maçta, İngiltere 1-0 öndeyken Ukraynalı Deviç’in vuruşunda topun çizgiyi geçtiği pozisyonda hakemin gol kararı vermemesi, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini’nin ısrarla savunduğu 5 hakem uygulamasına da darbe vurdu.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki mesajında, ”Dünkü maçtan sonra kale çizgisi teknolojisini kullanmak ihtimal değil, gerekliliktir” ifadesini kullandı.

Futbolda 5 hakem uygulamasının test edildiği ilk büyük uluslararası turnuva olan Avrupa Futbol Şampiyonası’nda, dünkü maçta kale çizgisinde bir hakemin bulunmasına rağmen, Deviç’in vuruşunda topun çizgiyi geçtiği tartışmalı pozisyonda gol kararı verilmemişti.

Bu hata, 2010 Dünya Kupası’nda Almanya ile İngiltere’nin oynadığı çeyrek final maçındaki hatayı da akıllara getirdi. Almanya-İngiltere maçında İngiliz Frank Lampard’ın takımı Almanya’ya karşı 2-1 yenikken attığı şutta topun kale çizgisini geçtiği görülmüş, ancak hakem, topun kale çizgisini geçmediğine karar vermiş ve gol kararı çıkmamıştı.

Blatter, attığı mesajla kale çizgisine kamera konulması ihtimalinin, proje aşamasında kalmayacağının işaretini verdi.

Futbol oyun kurallarını belirleyen Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’nun (IFAB) kale çizgisine kamera konulması uygulaması konusundaki kararını, 2 Temmuz’da Kiev’de yapacağı toplantıda vermesi bekleniyor. Kullanılabilecek 2 sistemin testleri sürüyor.

Hata yapan hakem Kassai ülkesine döndü

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Ukrayna-İngiltere maçındaki tartışmalı pozisyonda hakemlerin hata yaptığını kabul etti.

İtalyan Collina, basına yaptığı açıklamada, ”Ukrayna’nın golü geçerli olmalıydı, hata yapılmıştır. Ancak birkaç santimetrelik bir hata vardır. Yazıldığı gibi 50 santimetrelik bir hata yoktur. Pozisyonda insan hatası vardır. Olmasa tabi ki daha iyi olurdu, ancak bu kadar çok maçın oynandığı uzun bir şampiyonada hakemler açısından tek sorun budur” dedi.

Maçta, İngiltere 1-0 öndeyken Ukraynalı Deviç’in vuruşunda topun çizgiyi geçtiği görülmüş, ancak pozisyonda hakem gol kararı vermemişti.

Bu arada grup maçlarından sonra 12 hakemden 4’ünün ülkelerine döndüğü ve Ukrayna-İngiltere maçını yöneten Macar Viktor Kassai’nin de ülkesine dönen hakemler arasında yer aldığı bildirildi.

Alman Wolfgang Stark, Hollandalı Bjorn Kuipers ve İspanyol Carlos Velasco Carballo’nun da ülkelerine döndüğü, kalan 7 maç için 8 hakemin Ukrayna ve Polonya’da kaldığı kaydedildi.

Kalan hakemler arasında yer alan Cüneyt Çakır’ın çeyrek ya da yarı finalde maç yönetebileceği belirtiliyor.

Kaynak: Haber365, Milliyet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: İçerik koruması uyarısı!!